Skip to main content

Mjölk er en fantasifuld rock-kvartet baseret på Christianshavn, som blander det moderne og det nostalgiske. Vi spiller en form for alternativ rock, men indflydelserne er meget varierede, fra elektronisk pop til progressiv musik og hinsides. Vi kombinerer følelsesladede melodier og komplekse harmonier med tekster, som både er ærlige og ræsonnerende.

Bandet blev startet i sommeren 2013 da vi startede 7. klasse. I begyndelsen var vi bare nogle spæde teenagere som spillede covers i et fritidsklubband, men efter et par år begyndte vi at skrive vores egne numre. Det kulminerede med, at vi i 2019 isolerede et loftrum i en baggård på Christianshavn, skaffede os alt det nødvendige soft- og hardware, og en sen novemberaften gik vi endelig igang med at optage vores første album: “Mjölk LP 1” – otte melankolske rejser i form af sange fra teenagelivet om alt fra fortabt kærlighed til håbløshed, frygt og depression. Vi var så klar på at komme ud og spille de sange vi havde arbejdet så meget for at udgive, men så lukkede verden ned og der var ikke andet for end at bare begynde på et nyt projekt. Og vi er stadig igang med det.

Det nye projekt er en trilogi af EP’er som tager den 90er-inspirerede alternativ rock-stil fra “LP 1” og kombinerer den med alt vi kunne finde på: post-punk, garage- og elektronisk rock, art-pop, avant-garde og en smule progressivt. Den første EP “arc” blev udgivet i november 2020 og blev efterfulgt af “KNIV” i juli 2021. Dette ambitiøse projekt er en musikalsk novellesamling som går i dybden med mere fiktive, karakterbaseret narrativer som afspejler det absurde og vanvittige i den verden vi har levet i de sidste par år. Nu er det bare med at få færdiggjort den tredje EP og så komme ud og vise verden hvad vi har at byde på. Rejsen er kun i sin begyndelse.

Mjölk består af: David Speyer (vokal/keys), Aksel Ro Langhoff (guitar), Mads Flindt (trommer) og Anton Frimurer (bas).